Úvod - Historie - Znak města - Zajímavosti - Vývoj obyvatelstva - Zdroje a odkazy

Návštěva prezidenta České republiky Petra Pavla Moravského krasu
Dne 26. září započala dvoudenní návštěva Jihomoravského kraje prezidentem České republiky Petra Pavla. Zahájena byla v dopoledních hodinách o půl 11 příjezdem na Krajský úřad v Brně. Zde se sešel s hejtmanem Janem Grolichem, primátorkou Brno Markétou Vaňkovou, radou kraje a předsedy zastupitelských klubů.
V odpoledních hodinách odhalil v Technologickém parku pamětní desku česko-britské spolupráce a návštěvy krále Karla III. Poté se setkal v Jihomoravském inovačním centru se zástupci firem, vedením města a kraje.
Kolem 16 dorazila vládní kolona k Domu přírody Moravského krasu (číslo popisné 80), kde se prezident sešel se starosty okolních obcí, včetně starosty města Adamova Bc. Romana Piláta, MBA. Zde vedli diskusi necelou hodinu. Následně vydal na prohlídku Punkevních jeskyní. Od 20 hodin byla debata serveru Seznam Zprávy v kině Blansko, které se mohla zúčastnit i široká veřejnost.
Druhý den bude pokračovat návštěva Jihomoravského kraje na Břeclavsku a v Náměšti nad Oslavou.


Petr Pavel u Domu přírody Moravského krasu

Zdroje:
CHARVÁT, Jan. Prezident Petr Pavel s ženou navštívili Moravský kras. Místo prověřila Nastěnka [online]. [cit. 2023-09-26]. Dostupné z: <https://blanensky.denik.cz/zpravy_region/prezident-petr-pavel-moravsky-kras-navsteva-punkevni-jeskyne-jihomoravsky-kraj.html>

 

Poslední aktualizace 26. září 2023 - Mapa webu - Návštěvní kniha - adamovaokoli@email.cz.
Tento web, jehož autorem je Lukáš Malý, podléhá licenci CC BY-SA 3.0.

TOPlist