Úvod - Historie - Znak města - Zajímavosti - Vývoj obyvatelstva - Zdroje a odkazy

Požár bytového domu č. p. 282 dne 20. září 2021
Před 17. hodinou dne 20. září 2021 byl na tísňové lince nahlášen požár bytového domu č. p. 282 v ulici Ronovská. V nově rekonstruovaném domě vzplanula střecha. Požár pravděpodobně vznikl od činnosti dělníků na střeše, kteří prováděli dodatečné stavební práce. Ti se snažili požár uhasit, ale nestačili na to. Jeden z dělníků se nadýchal zplodin.
Díky tomu, že byl požár na těžce přístupném místě, byly povolány i jednotky z druhého stupně požárního poplachu a bylo nasazeno speciální hasící zařízení Cobra, s jehož pomocí se do střechy vyřezávaly otvory a hasila skrytá ohniska. Likvidace požáru byla ohlášena velitelem zásahu před sedmou hodinou večer. Předběžné odhady škody byly vyčísleny na 2,5 mil. Kč.
Horní patro bytového domu je postiženo následky likvidace požáru. Byty byly promáčeny a staly se neobyvatelnými. Město Adamov nabídlo obyvatelům postižených bytů náhradní ubytování, nabídka však nebyla využita.



Požár bytového domu

Zdroje:
CHARVÁT, Jan. Hustý dým v Adamově: hasiči zasahovali na střeše hořícího domu, podívejte se. [online]. [cit. 2021-09-25]. Dostupné z: <https://blanensky.denik.cz/pozary/adamovskou-bytovku-zahalil-kour-hasici-vyhlasili-druhy-stupen-poplachu-20210920.html>
CHARVÁT, Jan. Byty mají po požáru v Adamově zničené. Kde spí? U přátel. [online]. [cit. 2021-09-25]. Dostupné z: <Zdroj: https://blanensky.denik.cz/pozary/rodiny-z-vyhorele-adamovske-bytovky-prespavaji-u-pratel-20210921.html>

 

Poslední aktualizace 25. září 2021 - Mapa webu - Návštěvní kniha - adamovaokoli@email.cz.
Tento web, jehož autorem je Lukáš Malý, podléhá licenci CC BY-SA 3.0.

TOPlist